Finanskrisen i USA och Europa

I veckans avsnitt av Den politiska talradion resonerar jag om de finansiella utskikterna för USA, EU, Eurozonen, Kina och Sverige.

Extern spelare

E24 SR Expressen VA SvD DN DN

2 Responses to Finanskrisen i USA och Europa

  1. Göran Frisk skriver:

    Hej Göran , tycker din krönika var tydlig och bra. Jag tror dock att det behövs lite mera pedagogik. Sen har jag en annan uppfattning om Grekland. Först pedagogik. När man som politiker pratar om ekonomi måste man vara mycket grundlig och tydlig. Världens länder står inte inför en gigantisk kollaps/konkurs. Tillgångar genereras av arbete och kapital , d.v.s. vad vi människor producerar och använder av jordens resurser t.e.x. mark för odling för att få mat. Slutsats av detta är att vi måste arbeta mera var vi än bor på jorden. Pengarna tjänstgör bara som betalningsmedel mellan människor och länder. Din låga värdering av europeiskt ledarskap är inte korrekt. EU har hittills klarat alla ”kriser” . I de 27 länderna kommer säkert ledare av olika slag komma fram som det alltid gör, jfr F.D. Roosevelt efter busskraschen i USA. Att föreslå att Grekland ska lämna euron är olämpligt. Grekland har två mycket stora inkomstkällor rederierna och turisterna. Grekland kommer betala sina skulder förr eller senare när lagstiftaran får håll på de utflaggade rederierna och tömmer fickorna på de som driver turistnäringen.
    Mvh Göran Frisk

  2. […] Edvin och Thomas och Röda Berget och Martin och Göran och Parkstugan och Hökmark och DHE och Lotta och Johan och Annarkia och Ankersjö och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: