Riskkapitalföreningens VD om privata vinster inom vården

 

Marie Reinius och Göran Pettersson

Marie Reinius och Göran Pettersson

Efter att allvarliga brister inom vårdbolaget Caremas verksamhet blivit kända har debatten om privata vinster inom vården återigen blossat upp och satt fokus på riskkapitalbolagen som står bakom vårdbolagen. Svenska Riskkapitalföreningens VD Marie Reinius har i debatten tydligt tagit ställning och varit kritisk mot den misskötsel inom äldrevården som nu uppdagats. Marie hävdar dock att det inte är de privata vinsterna inom vårdsektorn som är problemet, utan dålig uppföljning av den faktiska kvaliteten på vården som ges. Marie kommenterar även de förslag regeringen nu i veckan lanserade som är tänkta att råda bukt på ”skatteflykt” och andra problem inom riskkapitalbranschen som man nu har identifierat.

Extern mediaspelare

/Erik Hagström

SvD SvD  DN

Annons

3 Responses to Riskkapitalföreningens VD om privata vinster inom vården

 1. Marie Lind skriver:

  Det som hänt borde inte ha varit svårt för politikerna att inse redan innan det blev fritt fram för riskkapitalisterna.Att ge vård är inte deras buisiness.De vill tjäna pengar och ser genast chansen när den uppenbarar sig. Åtminstone om den är så tydlig som i det här fallet.

  • dinledamot skriver:

   Många funktioner i samhället drivs av företag som har vinst som sitt övergripande mål. Det i sen tur innebär inte att verksamheterna blir dåliga utan i många fall är vinstintresset grunläggande för att verksamheterna utvecklas. Det viktiga för att det hela ska fungera är att det finns konkurrens och medvetna kunder.

 2. Patrik skriver:

  Direkt när kommunen tog över Koppargården efter Carema köpte de in vågar för blöjvägning. Förvaltningens kvalitetsuppföljningar visade att Koppargården drogs med problem, men ändå blev bättre under Caremas tid. DNs korståg mot företaget var riktigt dålig journalistik vilket bla påpekats i rapporter av Expressen och Dagens Samhälle.

  Givetvis finns det en inneboende problematik i ett system där vinst tillåts. Däremot har jag inte sett en bättre lösning än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: