EP-valet

Den 7 juni röstar vi om vem som ska representera oss i Europaparlamentet. I Europaparlamentet kan den enskilda ledamoten göra stor skillnad. Därför är personvalet extra viktigt i detta val. ”Den politiska talradion – dinledamot.se” har intervjuat alla de moderata toppkandidaterna och du har här möjlighet att lyssna på alla programmen. Du startar programmen genom att klicka på playknappen som finns i anslutning till bilden på kandidaten.

1. Gunnar Hökmark, Stockholm, född 1952Hökmark 012

Gunnar har varit Europaparlamentariker sedan 2004. Innan dess har han bla varit partisekreterare för moderaterna och ordförande för det moderata ungdomsförbundet. Lyssna på programmet och lyssna till hur Gunnar tycker vi bäst möter den finansiella krisen på EU-nivå.

2. Anna Ibrisagic, Luleå, född 1967Anna Ibrisagic 014

1992 flyttade Anna från Bosnien till Luleå pga. av det krig som brutit ut. Efter olika politiska uppdrag för moderaterna på kommunal och riksnivå valdes hon i till Europaparlamentet 2004. Hennes främsta områden där är utrikes och säkerhets politik. Lyssna på programmet och hör vad hon har att säga om utvecklingen i Ryssland mm.

 3. Christofer Fjellner, Stockholm, född 1976Fjellner (11)

Christofer är vår andra sittanda Europaparlamentariker som har varit ordförande i det moderata ungdomsförbundet. I parlamentet driver han frågor som är relaterade till handel, miljö och budgetkontroll.

4. Susanna Haby, Göteborg, född 1957Susanna Haby (1)

Susanna kommer från Göteborg. Hon har arbetat både som sjuksköterska och drivit egen affär. Sedan 2002 sitter hon  i moderaternas partistyrelse. Lyssna på programmet för att ta reda på vilka frågor hon vill driva när/om hon kommer in i Europaparlamentet.

5. Hans Wallmark, Vejbystrand, född 1965Wallmark_Hans_3

Även Hans sitter i moderaternas partistyrelse. Sedan 2006 är han riksdagsledamot. Han har tidigare arbetat som politisk redaktör på olika moderata dagstidningar. Vilka frågor vill Hans driva om han kommer in den 7 juni i Europaparlamentet? Lyssna för att ta reda på det.

8. Anna Maria Corazza Bildt, Stockholm, född 1963Corazza Bildt 018

Anna-Maria har tidigare haft olika uppdrag inom FN. Idag driver hon två företag inom livsmedel och hotell-branschen. Frågor kring mat och livsmedel är även något som hon planerar att ta med sig till Europaparlamentet. Lyssna för att ta reda på varför!

 
Annonser

One Response to EP-valet

  1. […] ”Den politiska talradion – dinledamot.se” har gjort längre intervjuer med våra moderata toppkandidater inför valet 7 juni. Nu kan du höra dem direkt på nätet. Du finner alla intervjuerna på sidan https://dinledamot.wordpress.com/2009/05/12/vilka-ar-de-egentligen/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: