Den politiska talradion om försvaret

På fredag lämnar försvaret sina kommentarer och tankar till regeringen kring hur försvarsmakten i framtiden ska utvecklas. Sedan årsskiftet har försvarsdebatten återigen skapat huvudrubriker i media. I veckans avsnitt av den politiska talradion talar Göran Pettersson och Jacob om var försvaret kan tänkas vara på väg.

Göran i samtal med militär i Karlsborg

Göran i samtal med militär i Karlsborg

Var står Sverige säkerhetspolitisk? Är ett NATO-medlemskap möjligt med en socialdemokrati som säger blankt nej? Hur säkerställs personalförsörjningen? Varför bloggar försvarsministern? Ja, vad händer egentligen inom försvaret just nu?

Lyssna genom att klicka på play-knappen!

 

Extern mediaspelare


——————————————————-
Läs även aktuella kommentarer och rikspolitiken på bloggen http://dinledamot.blogspot.com

2 Responses to Den politiska talradion om försvaret

 1. felixh skriver:

  Hej Göran!

  Tack för din sändning! Jag håller med dig om att Sverige saknar en klar säkerhetspolitik. Jag anser att det baserar sig på att Sverige saknar en entydig försvarsdoktrin. Försvaret utgör grunden till all säkerhetspolitik, sedan kommer social-, ekonomi och politisk sfär av säkerhetspolitiken.

  Vi har sökt trygghet i EU (och indirekt NATO), men det visar sig med Georgien-krisen att det inte finns. Where to go from here??

 2. Karin skriver:

  Tack för radiodiskusionen! Jag håller med ovanstående kommentator felixh. Sverige saknar en klar säkerhets- och försvarspolitik. Frågan är övergripande alla andra politiska frågor.

  Moderaterna har svikit alla kärnväljare genom att välja bort ett adekvat svenskt territorialförsvar till förmån för dyrbara utlandsstyrkor. Vi försvarar inte Sverige i Afganistan.
  Byt försvarskurs om ni vill behålla alla besvikna kärnväljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: